• Garšīgā veselības tēja! Aktrises Ilzes Ķuzules-Skrastiņas recepte, mantota no vecvecmammas

    Karstie dzērieni
    Santa.lv
    Santa.lv
    29. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ilze Klapere
    Ilze atceras, ka vecvecmammas pašas gatavotā tēja bijusi vēl labāka, jo viņa pirms žāvēšanas katru mežrozītes auglīti pārgriezusi uz pusēm un iztīrījusi no sēkliņām: «Arī es mēģināju to atkārtot, bet tas ir ļoti piņķerīgs darbiņš!»
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    2st
    Kopējais laiks
    2st 20m
    5 vērtējumi
    5/5

    Ilze dara tā: divas kārtīgas saujas mežrozīšu augļu ieber katliņā, aplej ar aukstu ūdeni un vāra 15–20 minūtes. Pēc tam ļauj nostāvēties vēl stundu vai divas. Mežrozīšu augļu tēja sanāk sarkana un tumīga. Ļoti garda! Ja uzlējums sanāk stiprs, to pēc vēlēšanās var vēl šķaidīt ar ūdeni.

    Variants!

    Redakcijas piebilde – kaltētus mežrozīšu augļus var apliet arī termosā un noturēt pa nakti, tādējādi labāk iznāks ārā vērtīgās vielas, kas ir auglīšos. Ļoti laba tēja saaukstēšanās gadījumos!

    Citas slavenību receptes:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē