Kāds bija Blūmentāla noslēpums? Būtībā – kartupeļu gatavošana trijos piegājienos. Protams, protams, kā jau tas pienākas ģēnijam, Blūmentāla tehnika ir ārkārtīgi smalks pasākums, ko mājas kārtībā atkārtot ir pārlieku piņķerīgi. Tomēr pašu ideju – trīskāršo gatavošanu – nu piekopj ne viens vien kartupeļu entuziasts. Katrs pēc saviem ieskatiem un gaumes. Džeiks rīkojas šādi: vispirms novāra nomizotus lielos gabalos sagrieztus kartupeļus, nokāš lielā sietā un nedaudz sakrata, lai samīkstinātu ārpusi. Tad pannā tos lielā eļļas daudzumā apcep, līdz ārpuse ir apvilkusies ar vieglu, kraukšķošu miziņu. Tad liek cepeškrāsnī 200 grādu karstumā uz 20 minūtēm kopā ar ķiplokiem, rozmarīnu, kādu lauru lapu, sāli, pipariem – līdz tie ir apvilkušies ar kārtīgu kažoku, bet iekšā ir maigi.
Projektu “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērija” finansē Mediju atbalsta fonds no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par “TIEKAMIES PIE VIENA GALDA – 2. sērijas” saturu atbild «Žurnāls Santa».
|