- Kartupeļus novāra (var ar visu mizu, būs vairāk šķiedrvielu un citu vērtīgu vielu) tā, lai tie neizšķīst, bet saglabā stingrību. Noliek malā, lai atdziest.
- Pagatavo salātu mērci, visas sastāvdaļas rūpīgi sajaucot kopā – visērtāk to izdarīt mazā, aizskrūvējamā burciņā, jo to var labi sakratīt.
- Kamēr mērcīte savelkas, padzisušos (var būt vēl silti) kartupeļus sagriež mazākos gabalos vai šķēlītēs, sīpolu sīki sakapā.
- Salātu šķīvjos vispirms kārto kartupeļus, tiem virsū liek sardīnes, kurām notecināta liekā eļļa, un, ja nepieciešams, sardīnes sadalītas mazākos gabaliņos.
- Visu pārkaisa ar sīki sakapātiem sīpoliem un marinētiem kaperiem, un visbeidzot pārlaista ar sagatavoto mērcīti.
- Pasniedz ar sīki kapātiem zaļajiem lociņiem un mikrozaļumiem pēc izvēles.