- Pagatavo salātus. Smalki saēvelē kāpostus un sīpolus, čili pipariem izņem sēklas un smalki sagriež, sakapā koriandra lapiņas. Pievieno sāli un laima sulu, visu sajauc.
- Pagatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas un pēc savas gaumes pieregulējot sāļumu, skābumu un asumu.
- Mencas fileju sagriež branga pirksta lieluma strēmelēs, sajauc ar šķipsnu sāls, piespiež kādu šļuku laima sulas un atstāj drusku ievilkties.
- Pagatavo mīklu: miltiem piejauc cepamo pulveri, čili, sāli un melnos piparus. Maisot lēnām pievieno alu.
- Dziļā katliņā virs nelielas liesmas liek karsēties eļļu (apmēram 3–4 cm biezumā). Lēzenā šķīvītī ieber miltus. Katru zivs gabaliņu vispirms viegli apviļā miltos un nopurina lieko. Iemērc mīklā un vāra eļļā līdz katrs gabaliņš kļuvis zeltaini brūns – apmēram 4–5 minūtes.
- Plāceņus fiksi uzmet uz grila vai pannas no abām pusēm. Kārto tako: uz katra plāceņa liek pa vienam vai diviem zivs gabaliņiem un lielai karotei salātu. Pārslaka ar mērci un kādu šļuku laima sulas.