- Cūkgaļu sagriež nelielos gabalos, liek lielā, dziļā pannā ēdamkarotē sakarsētas eļļas, liek klāt arī vistu stilbiņus un veselas vai uz pusēm pārgrieztas sēnes, apgrozot visu apcep.
- Pievieno sagrieztu sīpolu, sasmalcinātus ķiplokus un timiāna zariņus, pārkaisa sāli un piparus, visu brīdi nelielā karstumā pasautē, līdz vistu stilbiņi ir mīksti, tad tos no pannas izņem un uzglabā siltumā.
- Gaļai un sēnēm pannā pārlej karstu ūdeni tik daudz, lai viss ir pārklāts, lēni sautē gaļu mīkstu (1,5– 2 stundas).
- Tad timiāna zariņus izņem, sautējumu pārkaisa ar sakapātām pētersīļu lapiņām, pārber grūbas, pārkaisa vēl sāli un piparus, virsū liek gabalos sagrieztas mednieku desiņas, pārlej karstu ūdeni, lai šķidrums ir 1,5–2 cm virs grūbām, uzvāra, pannai uzliek vāku un nemaisot lēni sautē, raugoties, vai nav jāpapildina šķidrums.
- Pēc pusstundas, kad šķidrums ir ievārījies grūbās un tās jau ir mīkstas, liek virsū izņemtos vistu stilbiņus, īsu brīdi vēl pakarsē, lai stilbiņi izkarst, tad noņem no uguns un sautējumu vēl uz 20–30 minūtes atstāj siltumā nobriest.
Gandrīz latviešu paelja! Sātīgs grūbu un gaļas sautējums, ko pagatavot ugunskurā!
Pamatēdieni
5. jūnijs, 2021
Komentēt
Sātīgs sautējums, ar ko pacienāt viesus brīvā dabā. Sautējums taps lēnām, kopīgiem spēkiem un tad būs kopīgiem spēkiem notiesājams!