• Gaisīgas un kraukšķīgas kartupeļu pankūkas

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    1. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Kartupeļu pankūkas
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Kartupeļu pankūkas
    Šī ir Nacionālā teātra direktora Jāņa Vimbas ģimenes īpašā recepte. Kraukšķīgas kartupeļu, kas ar krējumiņu tiek baudītas brīvdienās.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Kartupeļus nomizo un sarīvē uz parastās rīves – tās, kas taisa rupjās skaidiņas.
    • Tad uz smalkās rīves sarīvē sīpolu (ja netīk rīvēt, var smalki jo smalki sakapāt), ar ķiploku spiedi izspiež ķiploku daiviņas un visu samaisa ar kartupeļiem.
    • Pierīvē vai smalkās strēmelītēs sagriež šķiņķi vai desu, pievieno olas, sīki sakapātas dilles, sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.
    • Miltus pievieno pēc izjūtas – daudzums atkarīgs arī no tā, cik sulīgi vai miltaini ir kartupeļi, bet kopumā jāskatās, vai no masas iespējams izveidot plācenīšus.
    • Tos apcep pannā uzkarsētā eļļā – eļļu leju vairāk, nekā būtu veselīgi, bet tā vajag, lai pankūkas apceptos skaisti brūnīgas.
    • Pasniedz ar krējumu vai – kā man labāk garšo – ar majonēzi.
    • Pēdējo es mēdzu gatavot pats, olas dzeltenumiem lēni lejot klāt eļļu un putojot.
    • Pievienoju arī sinepes, ļoti garšīgi sanāk!

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē