- Kartupeļus nomizo un sarīvē uz parastās rīves – tās, kas taisa rupjās skaidiņas.
- Tad uz smalkās rīves sarīvē sīpolu (ja netīk rīvēt, var smalki jo smalki sakapāt), ar ķiploku spiedi izspiež ķiploku daiviņas un visu samaisa ar kartupeļiem.
- Pierīvē vai smalkās strēmelītēs sagriež šķiņķi vai desu, pievieno olas, sīki sakapātas dilles, sāli un piparus, visu kārtīgi samaisa.
- Miltus pievieno pēc izjūtas – daudzums atkarīgs arī no tā, cik sulīgi vai miltaini ir kartupeļi, bet kopumā jāskatās, vai no masas iespējams izveidot plācenīšus.
- Tos apcep pannā uzkarsētā eļļā – eļļu leju vairāk, nekā būtu veselīgi, bet tā vajag, lai pankūkas apceptos skaisti brūnīgas.
- Pasniedz ar krējumu vai – kā man labāk garšo – ar majonēzi.
- Pēdējo es mēdzu gatavot pats, olas dzeltenumiem lēni lejot klāt eļļu un putojot.
- Pievienoju arī sinepes, ļoti garšīgi sanāk!