Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Franču virtuves klasika – crème anglaise jeb vaniļas mērce

    Franču virtuve
    Daina Lapiņa
    9. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Šīs slavenās deserta mērces pamatā ir vaniļa, karsts piens, cukurs, olu dzeltenumi. Tradicionāli tā tiek baudīta kā deserts vai pārlieta citiem desertiem, piemēram, augļiem, saldajiem sacepumiem, kēksiem vai kūkām. Šī mērce tradicionāli tiek pārlieta ābolu štrūdelei un ir daļa no slavenajām peldošajām salām.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    30m
    2 vērtējumi
    5/5

    Mērces sastāvdaļas un pagatavošana ir vienkārša. Taču pāris knifiņi jāņem vērā:

    • Visām sastāvdaļām ir jābūt sagatavotām un istabas temperatūrā, pirms ķerties pie mērces gatavošanas.
    • Gatavojot visai uzmanībai jābūt pievērstai mērces katliņam. Jāmaisa nepārtraukti, it kā zīmējot lielus astotniekus. Vislabāk izmantot elastīgu silikona lāpstiņu.
    • Jāapbruņojas ar pacietību un mērce jākarsē uz minimālas liesmas. Olas karstajā pienā jāpievieno pamazām un pakāpeniski. Mērce ir gatava, kad sasniegusi 82–85 grādus.

    Gatavošana soli pa solim: 

    Ko pagatavot no olas baltumiem?

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē