Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • FOTORECEPTE: Viltotais zaķis soli pa solim. Izdevīgi, gardi un sātīgi!

    Maltās gaļas ēdieni
    Santa.lv
    Santa.lv
    21. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    Gaļa viltotajam zaķim derēs, vienalga, no kura cūkgaļas gabala, tikai jāraugās, lai nebūtu pārāk trekna, citādi zaķis uz pannas iztecēs taukos. Taču arī pavisam liesa neder, jo tad zaķis nebūs sulīgs. Taukums varētu būt apmēram desmitā daļa no visas gaļas.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    50m
    3 vērtējumi
    5/5

    Baltmaizi (īstu baltmaizi, nevis švammi, vislabāk, pāris dienu pastāvējušu un nobriedušu) sagriež šķēlēs un iemērc ūdenī. Samaļ gaļu. Izmērcētajām baltmaizes šķēlēm nospiež lieko ūdeni un arī tās izlaiž caur gaļasmašīnu. Sīpolus un ķiplokus var sasmalcināt ar nazi vai samalt atsevišķi un mīcot pievienot pēc garšas. Samīca – daudz pamatīgāk nekā kotletes –, pa ceļam pievienojot sāli, piparus un ķimenes (ja vēlas, tās var samalt kafijas dzirnaviņās). Gatavs ir tad, kad masa kļuvusi vijīga, nelīp ne pie rokām, ne trauka.

     

    Tagad pats svarīgākais – jādabū no mīklas ārā itin visi gaisa burbulīši. Tāpēc mīklas pikuci sit un dauza, un met pret galdu padsmit un vairāk reizes. Ja mīklā paliks gaiss, zaķis cepoties plaisās un tajā būs caurumi, kas ir glīti tikai sierā, ne gaļas šķēlītēs. Kad topošais zaķis kārtīgi iekaustīts, to nopaijā garena kukulīša formā vai vairākos (no kilograma gaļas sanāks vairāk par vienu).

     

    Liek pannā, kur ieklāts cepamais papīrs, tad nedz vajadzēs cept taukvielās, nedz pieraus pie pannas. Šauj krāsnī un cep. Malkas plīts jākurina pēc izjūtas, bet elektriskajā 200–220 grādu karstumā cep 20–30 minūtes – atkarībā no zaķa lieluma. Kad ir smuka un brūna gan virsa, gan apakša, zaķim vajadzētu būt gatavam. Ja īstas pārliecības nav, pārbauda, iedurot kociņu, – ja mīkla klāt neķeras, ir gatavs; ja ķeras – vēl jāpacep. Ņem no krāsns ārā, ēd pilnu vēderu un nākamā dienā vēl liek uz maizītēm!

     

    Vēl idejas maltās gaļas ēdieniem:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē