Ja nopērk jau iztīrītas zivis, pavisam ērti! Ja ir veselas, tās rūpīgi iztīra un nomazgā zem tekoša ūdens.
Cepešpannā ieklāj cepamo papīru, uz tā liek zivis, kārtīgi ierīvē ar sāli un atstāj, lai ievelkas.
Kamēr zivtiņas sālās, gatavo pildījumu. Bļodā ber ciedru riekstus (ja izmanto citus riekstus, tos sakapā sīkāk), pievieno rupji sagrieztu sīpolu, sagrieztus lociņus, dilles, rozmarīna skujiņas. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus, sāli, piparus un visu samaisa.
Pilda zivis. Vispirms visā zivs garumā iekšā saliek mazas sviesta piciņas, tad ņem sagatavoto pildījumu un liek zivīs.
Pārpalikušo pildījumu pārkaisa forelēm un pārslaka ar olīveļļu. Liek pannu 185 grādos sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40 minūtes. Pašās beigās var palielināt temperatūru, lai zivis apbrūninās un ir kraukšķīgākas.