Veidni ietauko, izkaisa ar miltiem.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/33d7a50f8a66.jpg)
Miltiem pievieno sāli un cepamo pulveri, samaisa.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/9079e2df63b0.jpg)
Citā bļodā saputo olas ar muscovado cukuru.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/99bd98a7364b.jpg)
Pamazām pieputo klāt eļļu.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/093ed123ceaf.jpg)
Saputotās olas pievieno miltiem, iemaisa.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/4b6b79156363.jpg)
Nomizotus banānus sagriež gabaliņos, saspaida ar dakšiņu vai sablendē. Banāniem pievieno citrona sulu, samaisa un šo masu pievieno mīklai.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/00fcb11a641b.jpg)
Konservētā ananasa riņķus nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Kopā ar žāvētajām dzērvenēm iecilā mīklā.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/3d96a1f4cff3.jpg)
Mīklai pievieno skaidiņās sarīvētu ķirbi. Samaisa.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/99603aa1d6fe.jpg)
Mīklu liek sagatavotajā veidnē un sakarsētā krāsnī 160 grādu temperatūrā cep stundu vai mazliet ilgāk – kēkss ir gatavs tad, kad, iedurot vidū koka irbulīti, tas ir sauss.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/d93a8549f447.jpg)
Apmēram 10 minūtes kēksu padzesē turpat veidnē, tad izņem no veidnes, uz režģa atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.
![](https://cdn.santa.lv/media/2024/10/2/xlarge/367090f2a2c3.jpg)