Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam! Akcija līdz 31. decembrim
ABONĒT!
  • FOTORECEPTE: Sulīgais ķirbja kēkss ar augļiem

    Ķirbju ēdieni
    Daina Lapiņa
    29. oktobris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Gvido Kajons
    Šim kēksam īpašas garšas notis piešķir gan banāni un konservētais ananass, gan ķirbis un žāvētas dzērvenes. Vienkārši un garšīgi!
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    1 l tilpuma veidne
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 20m
    5 vērtējumi
    5/5

    Veidni ietauko, izkaisa ar miltiem.

     

    Miltiem pievieno sāli un cepamo pulveri, samaisa.

     

    Citā bļodā saputo olas ar muscovado cukuru.

     

    Pamazām pieputo klāt eļļu.

     

    Saputotās olas pievieno miltiem, iemaisa.

     

    Nomizotus banānus sagriež gabaliņos, saspaida ar dakšiņu vai sablendē. Banāniem pievieno citrona sulu, samaisa un šo masu pievieno mīklai.

     

    Konservētā ananasa riņķus nosusina un sagriež mazos gabaliņos. Kopā ar žāvētajām dzērvenēm iecilā mīklā.

     

    Mīklai pievieno skaidiņās sarīvētu ķirbi. Samaisa.

     

    Mīklu liek sagatavotajā veidnē un sakarsētā krāsnī 160 grādu temperatūrā cep stundu vai mazliet ilgāk – kēkss ir gatavs tad, kad, iedurot vidū koka irbulīti, tas ir sauss.

     

    Apmēram 10 minūtes kēksu padzesē turpat veidnē, tad izņem no veidnes, uz režģa atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē