Pagatavo pildījumu. Spinātiem nogriež kātus, nomazgā, apsusina un katliņā vai pannā karsē, līdz tie sašļūk. Nospiež un nolej lieko šķidrumu un sagriež sīkāk, liek klāt sasmalcinātu baziliku un pētersīļus, sīpollokus, sadrupinātu fetu, rikotu, rīvētu puscieto sieru, 2 olas, sāli un piparus, visu labi sajauc.
Atlaidinātas mīklas plāksnes izrullē plānākas un lielākas, lai varētu izgriezt no tām divus 24 cm lielus apļus. Uz plāksnēm novieto tik liela diametra šķīvi un izgriež 2 vienādus apļus.
Vienu apli liek uz cepampapīra, virsū liek pildījumu, to izlīdzina, atstājot visapkārt 1,5–2 cm platu malu. Ar viegli sakultu pārpalikušo olu pārsmērē atstāto brīvo malu.
Pārklāj ar otru mīklas ripu, malas cieši saspiežot kopā. Lai saspiestos stingrāk, palīgā var ņemt dakšiņas zarus.
Piepildītā pīrāga vidū ar 8–9 cm lielu glāzi, krūzi, vai ko citu tāda lieluma, iespiež aplīti.
Ārējo apli vispirms pārgriež 4 daļās, tad katru daļu ar trim griezieniem sadala vēl 4 daļās.
Katru iegriezto daļiņu pagriež par 90 grādiem tā, lai kļūst redzams pildījums un veidojas ziedlapiņas.
Vidiņā viegli iegriež dekoratīvus starus. Pīrāgu pārsmērē ar olu, ar visu cepampapīru pārslidina pannā, liek krāsnī un 220 grādos cep zeltaini brūnu un pufīgu – apmēram 30–35 minūtes.