Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam! Akcija līdz 31. decembrim
ABONĒT!
  • FOTORECEPTE: Sāļā ikru torte ar rupjmaizes pamatni. Recepte no Somijas vēstniecības zelta krājumiem!

    Sāļās kūkas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    29. decembris, 2024
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Episka aukstā galda sāļā torte, kas daudzus gadus bijusi Somijas vēstniecības viesu īpaši iecienīta. Savulaik recepte aizgūta no kādreizējā Somijas vēstnieka Pekas Vuoristo kundzes Ritvas krājumiem un kļuvusi par somu gastronomijas referenci.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    26 cm diametra veidne
    Izmaksas
    Augstas
    3 vērtējumi
    5/5

    Tortes formu izklāj ar pārtikas plēvi. Ūdenī uzbriedina želatīnu – 10 plāksnītes. Mazos gabaliņos sagriež lasi. Maizes klaipu sagriež aptuveni 7 mm biezās šķēlēs un nogriež garozu. Maizes šķēles, piegriežot pēc formas, izkārto formas apakšā un pārslaka ar 3–4 ēdamkarotēm buljona.

    Bļodā viegli saputo saldo krējumu, iemaisa skābo krējumu, pievieno citrona sulu, lasi vai ikrus, smalki sagrieztus zaļumus, sasāla un sapiparo pēc garšas, iemaisa izkausētu sabriedināto želatīnu. Visu izmaisa un iepilda formā virs maizes kārtas. Atdzesē ledusskapī, līdz masa sastingusi.

    Dekorēšanai uzbriedina un izkausē 2 želatīna plāksnītes un pievieno buljonam, iemaisa arī ikrus.

    Ikrus buljonā pārlej sastingušajai tortes masai formā. Pārliecinās, ka ikri vienmērīgi klāj tortes virsu. Liek ledusskapī sastingt. Pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja, izņem no formas un atbrīvo no pārtikas plēves. Dekorē ar laša šķēlēm un/vai garšaugu lapiņām.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē