Cūkgaļas gabalu no visām pusēm bagātīgi apkaisa ar sāli un iepliķē to gaļā. To pašu procedūru atkārto ar pipariem.
Nomizo ķiploka daiviņas un katru sagriež 3–4 daļās. Gaļā iedur ar asu nazi un griezumu vietās iebaksta ķiplokus.
Ņem pēc iespējas dziļāku pannu, uzkarsē to. Izkausē sviestu līdz stadijai, kad sāk parādīties sviesta putiņas. Apcep gaļu no pilnīgi visām (!) pusēm – tā, lai tai veidojas brūna, kraukšķīga garoziņa.
Pielej karstu ūdeni – tik daudz, lai gaļa būtu nosegta aptuveni līdz pusei. Pannai uzliek vāku un uzņem laiku – gaļai jāsautējas vidēji stundu un 10 minūtes, šajā laikā ik pa brīdim aplaistot gaļu ar šķidrumu, kas ir pannā. Ja šķiet, ka šķidruma pannā kļuvis par maz, var pieliet klāt karstu ūdeni.
Kad pagājis noteiktais laiks, gaļu izņem no pannas. No palikušā šķidruma pagatavo mērcīti – pielej saldo krējumu un mazliet pakarsē, līdz mērce kļuvusi smuki brūna un ieguvusi mērcei raksturīgo konsistenci.
Gaļu sagriež plānās šķēlēs un pārlej ar mērci. Pasniedz ar salātiem. Piestāvēs arī kartupeļu biezputra.