• FOTORECEPTE: Perfekta gaļiņa ar mērci. Mūziķa Aigara Krēslas gatavotā cūkgaļas kakla karbonāde!

    Gaļas ēdieni
    Santa.lv
    Santa.lv
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Šī cūkgaļas gatavošanas recepte savulaik pārņemta no kāda zviedra, vārdā Lase. «Kad pagaršoju, uzreiz gribēju zināt Lases recepti, lai varētu gatavot arī pats. Sanāk ļoti labi,» slavē Aigars. «Gaļa gan sautējoties mēdz sarauties, tāpēc lielākai kompānijai iesaku iegādāties vairāk gaļas, vēlams – no karbonādes resnākā gala.»
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4-6
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    1st 10m
    Kopējais laiks
    1st 30m
    2 vērtējumi
    5/5

    Cūkgaļas gabalu no visām pusēm bagātīgi apkaisa ar sāli un iepliķē to gaļā. To pašu procedūru atkārto ar pipariem.

     

    Nomizo ķiploka daiviņas un katru sagriež 3–4 daļās. Gaļā iedur ar asu nazi un griezumu vietās iebaksta ķiplokus.

     

    Ņem pēc iespējas dziļāku pannu, uzkarsē to. Izkausē sviestu līdz stadijai, kad sāk parādīties sviesta putiņas. Apcep gaļu no pilnīgi visām (!) pusēm – tā, lai tai veidojas brūna, kraukšķīga garoziņa.

     

    Pielej karstu ūdeni – tik daudz, lai gaļa būtu nosegta aptuveni līdz pusei. Pannai uzliek vāku un uzņem laiku – gaļai jāsautējas vidēji stundu un 10 minūtes, šajā laikā ik pa brīdim aplaistot gaļu ar šķidrumu, kas ir pannā. Ja šķiet, ka šķidruma pannā kļuvis par maz, var pieliet klāt karstu ūdeni.

     

    Kad pagājis noteiktais laiks, gaļu izņem no pannas. No palikušā šķidruma pagatavo mērcīti – pielej saldo krējumu un mazliet pakarsē, līdz mērce kļuvusi smuki brūna un ieguvusi mērcei raksturīgo konsistenci.

     

    Gaļu sagriež plānās šķēlēs un pārlej ar mērci. Pasniedz ar salātiem. Piestāvēs arī kartupeļu biezputra.

     

    Citas slavenību receptes:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē