Miltus sajauc ar sāli, cukuru un mazos kubiņos sagrieztu aukstu sviestu, saberž smalkās drumstalās. Pielej daļu aukstā ūdens, iemaisa. Pēc vajadzības, pārāk nemīcot, lej klāt ūdeni vēl tik daudz, lai mīkla turas kopā, bet nekļūst mīksta. To saveļ, saplacina nelielā diskā, plēvē ietītu uz stundu liek aukstumā. Tad mīklu uz miltiem pārkaisītas virsmas caur uzklātu plēvi izrullē tādā lielumā, lai varētu ieklāt 23 cm lielā veidnē ar 3–4 cm augstu apmali. Ar plēves palīdzību mīklas plāksni ieklāj veidnē, plēvi noņem, malu nolīdzina, lieko mīklu nogriežot. Mīklu veidnes dibenā ar dakšiņu sadursta, vēl uz brīdi liek ledusskapī. Krāsni uzkarsē līdz 200 grādu temperatūrai. Veidnē ieklāto mīklu pārklāj ar saburzītu (lai labāk piekļautos) cepampapīru, piepilda ar smagumu – zirņiem, pupām, speciālām lodītēm. Liek krāsnī, cep 15 minūtes.
Papīru ar smagumu izņem, mīklu cep vēl 10 minūtes.
Gatavo pildījumu. Sparģeļiem nogriež vai nolauž cietos galus, sagriež gabalos. Brokoli sadala ziedkopās, dažas minūtes blanšē vārošā ūdenī. Sīpollokus un zaļumus sasmalcina. Sagatavotos dārzeņus un zaļumus klāj veidnes dibenā uz apceptās mīklas.
Pārber arī saldētos zirnīšus un sadrupinātu fetas sieru.
Olas sakuļ ar krējumu, sāli, pipariem un iemaisītām timiāna lapiņām, pārlej dārzeņiem un zaļumiem veidnē.
Pārkaisa atlikušo timiānu, piparus.
Veidni liek krāsnī, cep, līdz olas un krējuma maisījums ir sabiezējis un virsma apcepusies zeltaini brūngana, apmēram 30–35 minūtes. Nedaudz padzesētu kišu griež gabalos.
Padomi:
- Kiša pamatni var gatavot arī no kārtainās vai rauga mīklas, cept ne tikai apaļā, bet arī kantainā vai cita veida formā vai mazās formiņās.
- Kiša pamatmasa ir olas, krējums vai piens un siers, bet to var papildināt ar gaļu, dārzeņiem, zivīm, zaļumiem – visu pēc vēlēšanās un iespējām.
- Kišu var ēst karstu, siltu vai aukstu gan kā uzkodu, gan pamatēdienu.