Viens līdz mūsdienām saglabājies baltkrievu virtuves ēdiens ir paļandvica jeb vītināta cūkgaļas, liellopa, retāk arī zirga gaļas karbonāde. Ar nosaukumu poledwica tas zināms arī Polijā. Paļandvicu pa poļu modei mūsdienās darina daudz vienkāršāk kā senos laikos – proti, garšvielām ieberzta vai dažas dienas sālījumā noturēta cūkas fileja vai karbonāde tiek cieši notīta (vai iepakota zarnās) un pakarināta tumšā, vējainā vietā, kur tā savīst un nogatavinās.
DARA TĀ:
Svaigu cūkas fileju vai tās gabalu nomazgā, papīra dvielī nosusina. Pārber ar sāli un to kārtīgi iemasē gaļā.
Gaļu liek piemērotā traukā, uzliek vāku vai pārklāj ar pergamentu un foliju. Fileju sālījumā tur diennakti istabas temperatūrā, vienu reizi apgrozot.
Tad radušos sāļo šķidrumu nolej, sālījuma pārpalikumus notīra un sālīto fileju liek garšvielu maisījumā, kas pagatavots, saberžot, sablendējot vai samaļot ķiploka daiviņas ar ķimenēm, sinepju graudiņiem, koriandra sēklām, pipariem, lauru lapu. Ar maisījumu labi ieberzē sāļo fileju, lai tā viscaur ir labi pārklāta.
To liek uz dubulti salocīta marles gabala, stingri tajā ietin kā kūniņu vai mūmiju.
Vairākkārtīgi pārsien ar auklu un tāpat istabas temperatūrā labi vēdināmā telpā brīvi pakar uz 3–4 dienām. Ziemā aukstā telpā jātur ilgāk. Iztīta no pārsēja, gaļa ir stingra ārpusē ar mīkstu iekšpusi. To griež plānās šķēlītēs, izmanto kā uzkodu, liek uz sviestmaizes, papildina ar zaļumiem. Ietītu pergamentā, uzglabā ledusskapī.