Olu dzeltenumiem bļodā pievieno sāli, cukuru, piparus un sinepes.
Puto, līdz masa kļūst biezāka un sausās sastāvdaļas ir izšķīdušas.
Nepārtraucot putošanu, pa pilienam pievieno eļļu.
Kad masa jau saputojusies bieza, eļļu var liet strūkliņā pa daļām. Nedrīkst pievienot jaunu eļļas porciju, līdz iepriekšējā nav kārtīgi saputojusies viendabīga. Masa ir bieza un dzeltenīga. Turpinot putošanu, pievieno citrona sulu vai baltvīna etiķi. Masa kļūst baltāka.
Ja majonēze šķiet pārāk bieza, tajā iemaisa nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens. Ja nepieciešams, var pievienot vēl skābumu, sāli, piparus vai cukuru.
Rezultāts: no sastāvdaļu daudzuma sanāk apmēram 200 g majonēzes.