• FOTORECEPTE: Mājās gatavota majonēze. Tas ir vienkārši!

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    30. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Mājās gatavota majonēze
    Foto: Gvido Kajons
    Mājās gatavota majonēze
    No dotā sastāvdaļu daudzuma sanāk apmēram 200 grami majonēzes. Izmaksu ziņā nez vai izdosies ietaupīt, toties mājās gatavots ir mājās gatavots! Viss skaidri saprotams, bez nekādām nevēlamām vielām.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    ap 200 g majonēzes
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    20m

    Olu dzeltenumiem bļodā pievieno sāli, cukuru, piparus un sinepes.

    Puto, līdz masa kļūst biezāka un sausās sastāvdaļas ir izšķīdušas.

    Nepārtraucot putošanu, pa pilienam pievieno eļļu.

    Kad masa jau saputojusies bieza, eļļu var liet strūkliņā pa daļām. Nedrīkst pievienot jaunu eļļas porciju, līdz iepriekšējā nav kārtīgi saputojusies viendabīga. Masa ir bieza un dzeltenīga. Turpinot putošanu, pievieno citrona sulu vai baltvīna etiķi. Masa kļūst baltāka.

    Ja majonēze šķiet pārāk bieza, tajā iemaisa nedaudz vārīta, atdzesēta ūdens. Ja nepieciešams, var pievienot vēl skābumu, sāli, piparus vai cukuru.

    Rezultāts: no sastāvdaļu daudzuma sanāk apmēram 200 g majonēzes.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē