Nomizo kartupeļus un liek tos vārīties. Kamēr kartupeļi vārās, noņem laša filejai ādiņu, pēc tam sagriež nelielos gabalos un izņem asakas.
Katlā ar ūdeni ieliek vienu nomizotu sīpolu, pāris daiviņu ķiploka un dilles. Liek vārīties laša filejas gabaliņus. Lasis izvārās ļoti ātri – kādās astoņās minūtēs. To izņem no katla un ieliek bļodiņā. Tikmēr sīkākos gabaliņos sagriež olīvas, kamambēru sagriež apmēram puscentimetra biezuma šķēlītēs, šampinjonus sasmalcina.
Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš un sastampā ar stampiņu vai, ja tās nav, ar visparastāko stikla pudeli. Pielej pienu un kārtīgi samaisa. Pieber nedaudz sāls un sasmalcinātas olīvas, visu samaisa.
Sasmalcina vienu lielu sīpolu un 2 daiviņas ķiploka. Cepamtrauku devīgi ieziež ar sviestu, pāri liek sīpolus, ķiplokus un kārtiņu kartupeļu biezeņa. Tam pāri kārto vārītā laša gabaliņus un kamambēra šķēlītes.
Liek virsū šampinjonus un visu apklāj ar vēl vienu slāni kartupeļu biezeņa.
Kartupeļu biezeni izlīdzina un trauku ar kārtojumu liek cepeškrāsnī. Cep apmēram pusstundu 185 grādu temperatūrā.
Ja vēlas, tikmēr pagatavo mērci. Uzkarsē pienu, bet neuzvāra. Kamēr karsējas, krūzītē iejauc ēdamkaroti miltu ar aukstu pienu. Kad piens uzkarsējies, tam pieber sāli, piparus, ķiplokpiparus, koriandra sēkliņas, piemaisa miltu putriņu un pēc tam pieber sarīvēto sieru. Ja mērce šķiet pārāk šķidra, var pievienot vēl nedaudz miltu putriņas.
Sacepumu pasniedz ar vai bez mērces, dekorējot ar sakapātām dillēm un pētersīļiem.