Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • FOTORECEPTE: Ķiploku grauzdiņi. Vienkāršais prieciņš!

    Sāļās uzkodas
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    20. novembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Svaigi cepti, pēc ķiplokiem smaržojoši rupjmaizes grauzdiņi ir iecienīts našķis daudzās ģimenēs. Vienkāršāk, protams, ir tos nopirkt lielveikalā, garšīgāk – cept pašiem. Tad var notiesāt vēl siltus, pamērcējot kādā gardā mērcītē!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    5m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    20m
    4 vērtējumi
    5/5

    Maizi sagriež pabiezās šķēlēs (nedaudz biezākās par 1 cm).

    Pēc tam šķēlītes sagriež šķērsām trijstūros vai stienīšos – pēc izvēles. Var nogriezt maizei garoziņu, ja tā ir melna.

    Uz vidējas uguns sakarsē pannu, uzlej eļļu, lai tā vienmērīgi pārklātu pannu. Rupjmaizes trijstūrīšus vai stienīšus izkārto uz pannas vienā kārtā, cep no vienas un pēc tam no otras puses, līdz tie kļuvuši brūni un izveidojusies cieta garoziņa. Jāuzmana, lai nepiedeg! Grauzdiņus noņem no pannas, izkārto uz virtuves papīra dvielīšiem un ļauj nedaudz atdzist. Apbārsta ar sāli no visām pusēm.

    Ķiploka daiviņas nomizo un ar tām ierīvē grauzdiņus no visām pusēm, arī maliņas.

    Varianti:

    • Garšu dažādošanai grauzdiņus pēc ierīvēšanas ar ķiploku var apkaisīt ar rīvētu Parmas sieru (vai citu cietu un asu sieru).
    • Maigākai garšai grauzdiņus var apbārstīt ar ķiploku sāli vai ierīvēt ar ķiploku, kas iepriekš ar visu mizu izcepts cepeškrāsnī.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē