Maizi sagriež pabiezās šķēlēs (nedaudz biezākās par 1 cm).
Pēc tam šķēlītes sagriež šķērsām trijstūros vai stienīšos – pēc izvēles. Var nogriezt maizei garoziņu, ja tā ir melna.
Uz vidējas uguns sakarsē pannu, uzlej eļļu, lai tā vienmērīgi pārklātu pannu. Rupjmaizes trijstūrīšus vai stienīšus izkārto uz pannas vienā kārtā, cep no vienas un pēc tam no otras puses, līdz tie kļuvuši brūni un izveidojusies cieta garoziņa. Jāuzmana, lai nepiedeg! Grauzdiņus noņem no pannas, izkārto uz virtuves papīra dvielīšiem un ļauj nedaudz atdzist. Apbārsta ar sāli no visām pusēm.
Ķiploka daiviņas nomizo un ar tām ierīvē grauzdiņus no visām pusēm, arī maliņas.
Varianti:
- Garšu dažādošanai grauzdiņus pēc ierīvēšanas ar ķiploku var apkaisīt ar rīvētu Parmas sieru (vai citu cietu un asu sieru).
- Maigākai garšai grauzdiņus var apbārstīt ar ķiploku sāli vai ierīvēt ar ķiploku, kas iepriekš ar visu mizu izcepts cepeškrāsnī.