Sasmalcina kartupeļus smalkās skaidiņās ar rīvi, kombainu vai smalcinātāju.
Pievieno olas, samaisa.
Iesijā miltus un iecilā tos mīklā.
Pankūku pamatmasa ir gatava. Tagad var pievienot papildu sastāvdaļas – piemēram, trešdaļā masas iemaisa 2 ēdamkarotes ar dakšiņu saspaidītu biezpienu (tas padarīs pankūkas mīkstākas), otrai trešdaļai pievieno sīki sakapātas dilles (šīs pankūkas izcili labi garšo ar lasi!), bet kartupeļu masas atlikumam – gabaliņos sagrieztu cauraudzīti. Tad pa nelielam masas daudzumam liek kārtīgi sakarsētā eļļā pannā un cep no vienas, tad no otras puses, līdz pankūkas kļūst zeltainas.
Pasniedz ar skābu krējumu un citām piedevām pēc izvēles. Labu apetīti!