• FOTORECEPTE: Kartupeļu pankūka sliņķu gaumē! Diriģenta Inta Teterovska recepte

    Kartupeļu ēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    30. jūlijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Rīvētu kartupeļu sacepums jeb lielā pankūka. Ja gribas, no masas var cept arī nelielas pankūciņas, tās būs gatavas ātrāk, bet, diriģenta vārdiem runājot, tāpēc jau tā ir sliņķu pankūka, ka gatava vienā cepšanas piegājienā!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    15m
    Kopējais laiks
    30m
    11 vērtējumi
    5/5

    Kartupeļus (dzeltenie būs skaistākā krāsā) sarīvē vidēji rupjās skaidiņās. Grūti pierādīt, bet garšīgāk sanāk, rīvējot ar rokas rīvi.

    Sīpolus sasmalcina un pievieno kartupeļiem.

    Sarīvēto masu samaisa kopā ar divām olām, pielej nedaudz piena (piens uzlabo pankūku krāsu) un pieber mazliet piparu, kā arī sāli pēc garšas.

    Sarīvēto kartupeļu masu liek uz ietaukotas pannas un cep no abām pusēm apmēram 15 minūtes. Kad pankūka jau gatava, to mazliet apslaka ar citrona sulu. Pāri kārto dīgstus vai jebkurus citus zaļumus pēc izvēles. Var pievienot arī ēdamkaroti skābā krējuma.

    Citas slavenību receptes:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē