Ūdeni, sviestu un sāli uzvāra un, nenoņemot no uguns, tiem pievieno miltus.

Maisot masu karsē.

Mīkla ir gatava, ja tā saveļama lodītē.

Mīklu mazliet atdzesē un maisot pa vienai pievieno olas. Jo mīkla sausāka, jo vairāk olu vajadzēs. Lai mīkla būtu gaisīgāka un cepot labāk uzpūstos, vislabāk to beigās putot ar mikseri.

Mīkla ir gatava, ja, lejot no karotes, tā tek lēnām un vienmērīgi (neplīstot). Ja mīkla plīst, tā ir par biezu un jāpievieno vēl viena ola. Ja mīkla no karotes līst pārāk strauji, tā ir par šķidru.

Ar konditorejas uzgaļa palīdzību uz plāts izspiež nelielus aplīšus. Te nu ir jāpiešauj roka, lai to izdarītu vienmērīgi un pareizi. Ja konditorejas uzgaļa nav, mīklu var likt arī ar karotīti.

Kūkas liek cepties cepeškrāsnī 230 grādos 10–15 minūtes, līdz tās uzpūšas un kļūst zeltaini brūnas.

Tad cepeškrāsns temperatūru samazina uz 110 grādiem un kaltē kūkas vēl 20–25 minūtes. Lai kūkas labāk izkaltētos, krāsns durtiņas var pavērt nelielā spraudziņā, ieliekot starp krāsni un durtiņām skaliņu vai karotes kātu. Kūkas atdzesē.

Pagatavo pildījumu. Cukuru un vaniļas cukuru saputo ar sviestu, līdz tas kļūst gaišāks un gaisīgs. Pievieno samaltu vai caur sietu izberztu biezpienu, samaisa viendabīgā masā.

Kad krēms gatavs un kūkas atdzisušas, to pamatnē izveido caurumiņu, pa kuru iespiež pildījumu.

Visbeidzot kūkas pārkaisa ar pūdercukuru.

Padoms! Šī ir klasiskā recepte, taču sviesta vietā pildījumam var izmantot arī putukrējumu, īpaši, ja kūkas ēdīs uzreiz. Tikai ņem vērā, ka kūkas ātri samirks, jo putukrējums atsulojas.