Rīsus kādas piecas sešas reizes noskalo, kamēr ūdens dzidrs. Miezerī saberž kumīnu, koriandru, piparus un bārbeļu ogas.
Sīpolus sagriež pusaplīšos, bet burkānus slīpās šķēlītēs, lai tām ir pēc iespējas platāka virsma.
Gaļu sagriež 3–4 cm kubiņos, liek čuguna katlā (visgaršīgāk sanāk katlā ar apaļu dibenu) uz ugunskura cepties, lai gaļai drusku iztek tauciņi un tā sabrūninās.
Tad pieber nedaudz sāls un pievieno sasmalcināto garšvielu pulveri. Visu apmaisa. Pēc tam gaļai liek klāt sīpolus un burkānus. Atstāj katlu uz ugunskura un ļauj gaļai 40 minūtes sautēties. Lai gaļa nepiedegtu, pielej nedaudz olīveļļas.
Pašās beigās pievieno rīsus. Tos liek pāri gaļai kā vāku un nolīdzina. Kad rīsi pievienoti, svarīgi plovu līdz gatavībai vairs nemaisīt!
Pārlej ar iepriekš sagatavotu sālsūdeni – pirksta tiesas platumā, tā, lai virs rīsiem būtu nedaudz buljona. Liek virsū vāku un sutina kādas 15 minūtes. Beigās plovam pievieno veselus ķiplokus un divas čili pākstis.
Kad rīsi mīksti, plovs ir gatavs!