• FOTORECEPTE: Ideāls jēra gaļas plovs. Autors – Stirnu buka vadītājs Rimants Liepiņš

    Jēra gaļa
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Uz ugunskura gatavots ēdiens mazliet smaržo pēc dūmiem un garšo pilnīgi citādi nekā uz elektriskās plīts tapušais, vai ne? Šī plova recepte visgaršīgākā sanākot čuguna katlā ar apaļu dibenu. Svarīgi ir ievērot dārzeņu griešanas veidu un katlā pievienošanas secību. Noteikti izdosies!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 20m
    2 vērtējumi
    5/5

    Rīsus kādas piecas sešas reizes noskalo, kamēr ūdens dzidrs. Miezerī saberž kumīnu, koriandru, piparus un bārbeļu ogas.

    Sīpolus sagriež pusaplīšos, bet burkānus slīpās šķēlītēs, lai tām ir pēc iespējas platāka virsma.

    Gaļu sagriež 3–4 cm kubiņos, liek čuguna katlā (visgaršīgāk sanāk katlā ar apaļu dibenu) uz ugunskura cepties, lai gaļai drusku iztek tauciņi un tā sabrūninās.

    Tad pieber nedaudz sāls un pievieno sasmalcināto garšvielu pulveri. Visu apmaisa. Pēc tam gaļai liek klāt sīpolus un burkānus. Atstāj katlu uz ugunskura un ļauj gaļai 40 minūtes sautēties. Lai gaļa nepiedegtu, pielej nedaudz olīveļļas.

    Pašās beigās pievieno rīsus. Tos liek pāri gaļai kā vāku un nolīdzina. Kad rīsi pievienoti, svarīgi plovu līdz gatavībai vairs nemaisīt!

    Pārlej ar iepriekš sagatavotu sālsūdeni – pirksta tiesas platumā, tā, lai virs rīsiem būtu nedaudz buljona. Liek virsū vāku un sutina kādas 15 minūtes. Beigās plovam pievieno veselus ķiplokus un divas čili pākstis.

    Kad rīsi mīksti, plovs ir gatavs!

    Lasi vēl:

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē