Gatavo risoto. Grūbas uzliek vārīties, pirmo ūdeni nolej un grūbas noskalo, no jauna pārlej ar ūdeni. Tad tās novāra, nokāš un atstāj atdzist. Smalki sagriež sīpolu un apcep to eļļā. Pievieno smalki sagrieztas sēnes, arī tās apcep.
Pielej mazliet sojas mērces. Pievieno skābo krējumu un saldo krējumu, pārkaisa maltus melnos piparus. Sautē aptuveni 5 minūtes.
Pieber novārītās grūbas, visu samaisa un vēl mazliet pasautē. Ja nepieciešams, var pievienot mazliet ūdens.
Gatavo steiku. Vispirms iemarinē gaļu, vislabāk iepriekšējā vakarā. To dara šādi: gaļas gabalu sagriež trijās vienādās daļās. Pārslaka ar olīveļļu un iemasē to gaļā. Ar ķiploka spiednes palīdzību uzspiež dažas ķiploka daivas, pārkaisa gaļas gabalu ar timiānu, rozmarīnu un pārslaka ar sojas mērci. Atstāj marinēties. Ja ir iespēja, gaļu var iemarinēt arī divas trīs dienas iepriekš.
Pirms cepšanas gaļu nosusina ar papīra salveti un pārkaisa ar rupjo sāli un citronpipariem.
Uzkarsē pannu un liek tajā steika gabaliņus. Ātri apcep no visām pusēm (arī no sāniem), lai gaļa kļūst skaisti brūna. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 270 grādiem, cepešpannā ieklāj cepamo papīru, uz tā saliek iepriekš apcepto gaļu un ievieto krāsnī uz 10 minūtēm.
Pasniedz risoto ar steiku un spinātu salātiem!
Citas slavenību receptes: