Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • FOTORECEPTE: Cepelīni soli pa solim. Plus idejas pildījumiem un mērcītēm!

    Kartupeļu ēdieni
    Daina Lapiņa
    Šodien
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Drēgnā laikā ir īstais brīdis gatavot cepelīnus. Tie vislabāk iznāk tieši no nobriedušiem rudens un ziemas kartupeļiem, nevis no jaunajiem, jo tie cepelīniem ir par ūdeņainiem.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    1st
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    1st 30m
    1 vērtējums
    5/5
    • Ceturto daļu kartupeļu ar visu mizu izvāra, atdzesē un nomizo. Pārējos kartupeļus nomizo un uz smalkās rīves (ar apaļiem, spurainiem caurumiņiem) smalki sarīvē. To var darīt arī ar dažādām tehniskām ierīcēm. 
    • Rīvēto masu liek bļodā ieklātā divkārši pārlocītā marlē un diezgan stingri nospiež, tomēr nepadarot kartupeļu masu pilnīgi sausu. Nospiesto sulu atstāj uz 10 minūtēm bļodā, ļaujot nosēsties cietei. 
    • Vārītos kartupeļus pierīvē klāt nospiestajiem kartupeļiem. Tos var rīvēt uz dārzeņu rīves smalkās skaidiņās. Tad liek klāt nostādināto cieti, šķidrumu uzmanīgi nolejot, pievieno arī papildus 50 g kartupeļu cietes, nedaudz sāls un visu labi samīca.
    • Pildījumam malto gaļu sajauc ar sīki sagrieztu bekonu un sasmalcinātu sīpolu. Maltas gaļas vietā var ņemt un sīkos gabaliņos sagriezt cūkas fileju vai citu mīkstu cūkgaļas gabalu. Pievieno sāli un piparus, pēc patikas var pievienot arī garšvielas, garšaugus, zaļumus, visu labi sastrādā kopējā masā.
    • Cepelīni jāveido ar mitrām rokām, tāpēc blakus jātur bļoda ar aukstu ūdeni roku samitrināšanai. Uz plaukstas liek piku kartupeļu masas, saplacina – to ir ērti darīt ar karoti.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē