Noderīgi!
- Ideālā tiramisu krēma proporcija – 100 g pūdercukura, 2 olas, 250 g maskarpones (šo desertu var gatavot arī porciju trauciņos).
- Maskarponi vari aizstāt ar kādu no svaigajiem krējuma sieriem, bet tad deserts nebūs tik stingrs, tādēļ labāk nepievieno olu baltumus vispār. Atceries, jo liesāks svaigais siers, jo šķidrāks tiramisu, var gadīties, ka būs jāēd kā ķīselis – ar lielo karoti.
- Alkoholu vari lietot pēc izvēles, ja gribas saldāku tiramisu, tad lieto mandeļu liķieri Amaretto vai Marsalas vīnu.
- Neparastākai garšai cepumus vari izmērcēt limončello liķierī, bez kafijas.
- Cepumus vari mērcēt arī tikai kafijā, bet tad desertam būs samērā pliekana un vienveidīga garša.
- Alkoholu var pieliet arī maskarpones un olu krēmam, tad tas būs pikantāks!
- Nekādā gadījumā negatavo krēmu ar blendera palīdzību, jo tad krēms līdzināsies saldējuma kokteiļa konsistencei un tiramisu būvēšanai nederēs.
- Ieteicamais tiramisu kārtu skaits ir trīs līdz četras, ja ir vairāk, tad to būs grūti pasniegt, jo tas mēdz gāzties un neturēties kopā.
- Cepumus mērcējot nedrīkst kavēties, tas jādara zibenīgi, jo par ilgu mērcēti cepumi vienkārši izšķīdīs.