Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • FOTORECEPTE: Bezē kārtojums ar citronu krēmu un zemeņu ievārījumu

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    16. marts
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Deserta kārtojumiem ir daudz priekšrocību. Pirmkārt, tie ir viegli pagatavojami, tos (gandrīz vai) nav iespējams sabojāt, turklāt tie ļoti glīti izskatās! Un katrs savu porciju var sakombinēt pats pēc savas gaumes.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    5 lielas porcijas
    Izmaksas
    Lēti
    3 vērtējumi
    5/5

    Ja neizmanto pirkto bezē, to pagatavo. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Olas baltumus ar mikseri kuļ, līdz tie kļūst gaiši. Tad, nepārtraucot kulšanu, pakāpeniski pieber cukuru. Turpina kult, līdz masa kļuvusi spīdīga un cukurs izkusis (tas ilgst dažas minūtes). To visvieglāk pārbaudīt ar pirkstiem – ja, masu paberzējot starp diviem pirkstiem, cukura graudiņi vēl jūtami, jāturpina kult! Cepešpannu izklāj ar cepampapīru. Uz tā no sakultās olbaltumu masas veido glāzes izmēra apļus. Masu liek gluži vienkārši ar karoti, nesatraucoties par formas pilnību, jo gatavo bezē varēs salauzīt gabalos!.Liek cepties. Uzmanību! To dara šādi: tiklīdz panna ielikta 200 grādos sakarsētā cepeškrāsnī, temperatūru uzreiz samazina līdz 100 grādiem, lai bezē glīti aprautos un būtu kraukšķīgi. Ja cepeškrāsnī ir ventilēšana, tai jābūt ieslēgtai (ja nav – krāsns durtiņas jāatstāj nedaudz pavērtas, citādi cepumi var nesacietēt). Cep apmēram stundu. Pēc izņemšanas ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai.

    Gatavo citronu krēmu. Citronu izspiež un sulu izlaiž caur sietiņu, lai atbrīvotos no mīkstuma gabaliņiem un kauliņiem.

    Nelielā katliņā liek citronu, miziņu, cukuru un olas dzeltenumus, sajauc un karsē, līdz sasniegta vajadzīgā konsistence – iemērcot lāpstiņu, tai jānoklājas ar krēma kārtiņu.

    Masu ielej bļodiņā un pa karotei pievieno sviestu. Maisa, sviestu izkausējot. Atdzesē ledusskapī. Ļauj atdzist līdz istabas temperatūrai – karstu ledusskapī nevar likt. Krēmam pirms likšanas kārtojumā jābūt kārtīgi atdzisušam, citādi tas sabojās putukrējuma un bezē kārtas. Nebaidies, ja pirms sviesta pievienošanas masa šķiet pārāk šķidra – sviests to padarīs biezāku! Nepārspīlē ar citrona sulu – labāk mazāk, nekā vairāk!

     

    Pagatavo putukrējumu. Saldo krējumu sāk kult un pamazām pievieno pūdercukuru. Jāuzmanās, lai nepārkuļ!

    Kārto desertu trauciņos. Smukās, ne pārāk augstās glāzēs liek pa bezē ripai vai gabaliņos, virsū klāj citronu krēmu, ievārījumu, putukrējumu, tad atkal bezē, citronu krēmu, putukrējumu, uz visbeidzot – krūmmellenes.

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk