Visas dienas garumā Latvijas vīnziņi sacentās virknē teorētisku un praktisku uzdevumu klāstā, kurus vērtēja Latvijas Vīnziņu asociācijas biedri un viesmīlības biznesa profesionāļi, kas paši iepriekšējos gados izcīnījuši Latvijas labākā someljē titulu.
Čempionāta pusfinālā piedalījās septiņi vīna viesmīļi, no kuriem četri vēlāk tika izvirzīti dalībai finālā. Par pirmās vietas ieguvēju tika atzīts Ņikita Žaičenkovs no restorāns Barents, kurš izrādījās labākais arī teorētisko zināšanu kārtā. Otrās vietas ieguvējs – Roberts Brencēns, savukārt trešā vieta – Dmitrijam Sinkevičam. Līdz ar godalgoto vietu ieguvējiem finālā cīnījās arī 4. vietas ieguvēja Linda Karpenko. Atzinības par piedalīšanos konkursā – Lilijai Butlerei, Arsēnijam Hvostovojam, Katrīnai Svilānei.
Citi lasa
„Čempionātam gatavojos ļoti nopietni – jo konkurence bija sīva, un ikvienam no finālistiem bija iespēja ieņemt pirmo vietu. Ikgadējais Latvijas čempionāts jaunajiem vīnziņiem sniedz iespēju attīstīties, kļūt labākiem. Liela nozīme ir arī maniem kolēģiem, kas iedrošina un palīdz doties uz priekšu. Motivāciju uzzināt vairāk sniedz arī ikdienas darbs restorānā – cilvēki Latvijā arvien vairāk vairāk izrāda interesi par mazāk zināmiem vīniem, nebaidās arī eksperimentēt, un, ja restorāna apmeklētājs uzticas manai vīna izvēlei un ir sajūsmā, lielāka gandarījuma sajūta someljē nav iespējama,” sajūtās dalās šī gada laureāts Ņikita Žaičenkovs.
Latvijas Vīnziņu asociācijas prezidents Jānis Kaļķis: “Man ir liels prieks, ka neskatoties uz šī gada izaicinājumiem, mēs nelauzām tradīciju, un arī šogad organizējam vīnziņu čempionātu. Konkurence arī Latvijas mērogā ir sīva, turklāt uzdevumi nav viegli – mūsu platuma grādos ienāk arvien jauni vīni, turklāt ne no klasiskajām vīna lielvalstīm, bet arī no Gruzijas un tālākām pasaules malām – Austrālijas, Jaunzēlandes, u.c.
Esam novērojuši, ka sabiedrība Latvijā arvien vairāk interesējas par vīnu no dažādām valstīm, vairs nav tā kā pirms gadiem 15, kad cilvēki konservatīvi pieturējās pie tām vīna, kas bija zināms un iepazīts.
Mums patīk eksperimentēt, un to, ka vīna dažādība mūsu veikalu plauktos palielinās, lielā mērā ir kā iemesls ne tikai cilvēkiem iepazīt to, cik ļoti dažāds var būt vīns, bet arī, vienlaicīgi, ceļ latiņu vīnziņiem, kam ik gadu jāapgūst un jāiepazīst kas jauns.”