Šogad konkursā piedalījās seši pavāri – Heinrihs Erhards (Grand Hotel Kempinski) Riga, Ozoda Abdullaeva (restorāns Laivu centrs), Artūrs Marčenoks (restorāns Ogle), Jānis Osis (Hotel Hestia), Nauris Salenieks (restorāns Kaļķu vārti) un Kirils Komarovs (restorāns Laivas).
“Liels prieks, ka Latvijas labāko pavāru konkurss notiek arī šogad, jo sākumā mums nebija pārliecības, ka pasākums notiks – bija pārāk daudz šķēršļu. Visvairāk negribējām lauzt tradīciju un izlaist šī gada konkursu. Taču neraugoties uz citiem apstākļiem, mēs pieņēmām lēmumu rīkot pasākumu. Šogad vislielākā iniciatīva nāca no pašu dalībnieku puses un viņi uzstāja, ka konkursam ir jānotiek. Žūrijas vidū bija pārstāvji gan no Latvijas, gan ārzemēm un eksperti sniedza profesionālu vērtējumu un vērtīgus padomus konkursantiem. Līdz ar visu, esam sapratuši, ka ir jābūt pateicīgam un priecīgam par šodienu, jo nekad nevaram paredzēt kas notiks rīt!” saka Svetlana Riškova, Latvijas Pavāru kluba prezidente.
Citi lasa
Pavārus vērtēja starptautiskā žūrija, kurā bija nozares eksperti no Latvijas – iepriekšējie Reaton Zelta pavārnīcas ieguvēji Raimonds Zommers un Ina Poliščenko, Jari Karlsons no Somijas/Zviedrijas, Jaroslavs Orsevskis no Lietuvas un Rūdolfs Vīsnapū no Igaunijas.
Kritēriji, pēc kuriem notika vērtēšana pavāru konkursam ir sagatavošanās darbam, darba forma, virtuves un inventāra sagatavošana, produktu pareiza sagatavošana, tehniskā meistarība un darba organizēšana, darba tehnika, darba vietas organizēšana, higiēna, produktu racionāla izmantošana jaunrade un mūsdienīgums, ēdiena pasniegšanas laiks un tehnika, ēdiena noformējums, kompozicionālā krāsu un formu vienotība, proporcijas, svars, ēdiena garšas, smaržas un produktu saderība un smaržas, garšas un konsistences atbilstība, kā arī ēdiena uzturvērtība. Labākais pavārzellis tika noteikts pēc atsevišķiem žūrijas kritērijiem – darba tehnika, komandas darbs, higiēna un darba drošība, ieinteresētība darba uzdevumos un inovācijas.
Konkursā tika pieteikti arī seši pavāru palīgi – pavārzeļļi – Nikita Lebedevs (restorāns Lielupes Laivas), Andrejs Šuļģintovskis (Kaļķu vārti), Kirils Dubrovskis, Mareks Vasiļevskis, Deniss Korotkovs (visi – restorāns Ogle) un Ozgurs Gurkans (Grand Hotel Kempinski Riga). Labākais pavārzellis - Deniss Korotkovs – balvā saņēma Reaton Koka pavārnīcu, kā karjeras sākuma simbolu un naudas balvu.
Iepriekšējie Reaton Zelta pavārnīcas ieguvēji:
- 2006. un 2007. gadā Raimonds Zommers
- 2008. gadā Vasīlijs Stvelkos
- 2009. gadā Terēze Kondrate
- 2010. gadā Viesturs Lasmanis
- 2011. gadā Jānis Rozenbergs
- 2012. gadā Kārlis Visockis
- 2013. gadā Romans Ugļacina
- 2014. gadā Kristīne Strode
- 2015. gadā Ina Pliščenko
- 2016. gadā Kristīne Strode
- 2017. un 2018. gadā Dinārs Zvidriņš
- 2019. gadā Pāvels Skopa