• Fokača ar tomātiem, olīvām un garšaugiem

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    5. decembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Fokača
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Fokača
    Debešķīgā itāļu uzkoda pie vīna glāzes vai kūpošas tējas krūzes. Cepta pašu rokām!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    1st 10m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    1st 30m
    1 vērtējums
    5/5

    Siltā ūdenī izkausē cukuru, iemaisa raugu.

    Kad tas sāk darboties un rodas burbulīši, piesijā miltus, pievieno sāli, ķiploku pulveri, 2–3 ēdamkarotes eļļas, garšaugu maisījumu, labi sajauc un samīca vijīgu, mīkstu mīklu. Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz ūdens.

    Pārklātu siltā vietā uzraudzē, apmēram 40 minūtes.

    Tad mīklu nospiež, saveļ bumbā, veselu vai pārdalītu uz pusēm liek cepampannā uz ieklāta cepampapīra, izplacina vienā vai divos apļos 2 cm biezumā.

    Ar pirkstiem mīklā iespiež bedrītes, tajās iespiež uz pusēm pārgrieztus tomātiņus un olīvu pusītes.

    Pārslaka eļļu, pārkaisa sakapātus garšaugus, saberztus ķiplokus un rupjus sāls graudus.

    Atpūtina 15–20 minūtes, tad 230 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes, līdz maize kļūst zeltaini brūna.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē