Siltā ūdenī izkausē cukuru, iemaisa raugu.
Kad tas sāk darboties un rodas burbulīši, piesijā miltus, pievieno sāli, ķiploku pulveri, 2–3 ēdamkarotes eļļas, garšaugu maisījumu, labi sajauc un samīca vijīgu, mīkstu mīklu. Pēc vajadzības pievieno vēl nedaudz ūdens.
Pārklātu siltā vietā uzraudzē, apmēram 40 minūtes.
Tad mīklu nospiež, saveļ bumbā, veselu vai pārdalītu uz pusēm liek cepampannā uz ieklāta cepampapīra, izplacina vienā vai divos apļos 2 cm biezumā.
Ar pirkstiem mīklā iespiež bedrītes, tajās iespiež uz pusēm pārgrieztus tomātiņus un olīvu pusītes.
Pārslaka eļļu, pārkaisa sakapātus garšaugus, saberztus ķiplokus un rupjus sāls graudus.
Atpūtina 15–20 minūtes, tad 230 grādu temperatūrā cep 15–20 minūtes, līdz maize kļūst zeltaini brūna.