• Elegantam svetku galdam: prošuto un kazas siera uzkoda

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    30. decembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Prošuto un kazas siera uzkoda
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Prošuto un kazas siera uzkoda
    Ja gribēsiet svētku mielastam kaut ko jaunu, neparastu un ļoti gardu, tad te būs recepte. Apceptais šķiņķis būs stingrs, kraukšķīgs un pikants, bet tā garšu perfekti izlīdzinās krēmīgais un maigais kazas siera pildījums un svaigi zaļie lapu salāti, kas pārlieti ar  šalotes sīpolu mērci.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    45m

     

    1.Sagatavo mafinu pannu vai nelielus, līdzīga izmēra trauciņus, derēs arī mazas krūzītes- kopā 6 gab.

    2. Bļodā ar koka karoti kārtīgi samaisa kazas sieru, krēmsieru, lociņus un piparus.

    3. Katrā trauciņā ieklāj divas prošuto šķēles tā, lai pēc pildījuma ielikšanas ar galiem varētu pilnībā tos pārklāt un pildījums nekur nespiestos ārā.

    4. Pilda siera pildījumu, sadalot katrā trauciņā vienādu porciju. Vajadzētu būt pilniem 6 trauciņiem.

    5. Šķiņka galus pārklāj pāri pildījumam un nedaudz piespiež, mēģina sieru nosegt pilnībā.

    6. Uzklāj pārtikas plēvi un atstāj vēsumā vismaz divas stundas (var ielikt uz pus h saldētavā, ja jāsteidzas). Vislabāk pagatavot iepriekšējā dienā.

    7. Pirms cepšanas 1 h patur istabas temperatūrā. Uz biezās pannas uzlej nedaudz eļļas, ar sastiķēto, augšējo galu liek uz pannas un uz vidēji mazas liesmas cep 3 minūtes, tad tos apgriež, uzliek vāku un turpina cept vēl apmēram 3 minūtes, līdz šķiņķis ir zeltains un siers iekšpusē ir mīksts. Uzspiežot ar pirkstiem to var sajust.

    8. Noliek malā nedaudz sastingt.

    9. Pa to laiku platā traukā vai individuālās porcijās kārto salātu lapas, uz pusēm pārgrieztas (galiņi nogriezti), sālsūdenī novārītas (pupiņas pēc novārīšanas aplej ar aukstu ūdeni) un nosusinātas pupiņas.

    10. Nelielā bļodiņā samaisa šalotes sīpolus, etiķi, medu, piparus un kuļot pakāpeniski iemaisa olīveļļu.

    11. Pārlej mērci salātiem, pāri liek prošuto siera sainīti, pārber ar svaigi maltiem pipariem un pasniedz. Ja pie galda vairāk par 6 cilvēkiem, sainīšus ar lielu, asu nazi sagriež  uz pusēm.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē