Tā kā Barselona ir viena no manām mīļākajām Eiropas pilsētām (Florenci gan tā izkonkurēt nespēj), esmu tur pabijusi diezgan daudzas reizes, un vienmēr gribas nobaudīt kaut ko jaunu. Reizēm gan jaunā baudīšana izgāžas un nonāku atpakaļ pie pārbaudītām vērtībām, no kurām divas ieteikšu arī jums.
Tātad – kas būtu Spānija bez paeljas?
Esmu nogaršojusi daudzas, bet iesaku sākt ar mazu krodziņu kas atrodas pašā tūrisma taku sirdī – tirgū. Paella Bar Boqueria.
Neliela vieta, ko, taisnību sakot, grūti nosaukt par krogu, bet – paeljas fantastiskas. Ja neesat lieli ēdāji, trijatā ņemiet divas mazās porcijas – būs ideāli. Paella Bar Boqueria lapa - www.pepatomategrup.com
Otra lieta, ko, esot Barselonā, grēks nenogaršot – svaigas jūras veltes. To baudīšanai dodieties uz La Paradetta.
Ļoti garšīgi, daudzveidīgi un demokrātiski, bez baltiem galdautiem un viesmīļiem. Jārēķinās, ka pirms atvēršanas mēdz būt rindas. No svaigo jūras velšu letes izvēlieties to, kas uzrunā, norādiet pagatavošanas veidu un gaidiet, kad no virtuves tiks nosaukts jums iedalītais numuriņš. Tik garšīgus fritētos kalmārus kā šeit neesmu ēdusi nekur! Izvēle ir ļoti liela. Pievērsiet uzmanību darbalaikiem! www.laparadeta.com