• Dievīgais laša pīrāgs ar kartupeļu zvīņām

    Pamatēdieni
    Daina Lapiņa
    29. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Laša pīrāgs ar kartupeļu zvīņām
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Laša pīrāgs ar kartupeļu zvīņām
    Šī nu reiz ir viena svētku cienīga recepte! Sātīgs, krēmīgs pīrāgs ar lasi, puraviem un spinātiem, klāts ar smukām kartupeļu zvīņām. Eleganti!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    50m
    Kopējais laiks
    1st 20m

     

    • Puravus sagriež ripiņās, sviestā cep mīkstus.
    • Pārkaisa miltus, maisot apcep, pamazām pa daļām lej klāt pienu, nepārtraukti maisot, lai nerodas kunkuļi un mērce sabiezē.
    • Iemaisa arī krējumu un sakapātus pētersīļus, pierīvē citrona miziņu.
    • Mērci uzvāra, pievieno sāli, piparus, liek tajā un iemaisa spinātlapiņas. Maisa, lai spināti sašļūk, un mērci no uguns noņem.
    • Kartupeļus nomizo, sālsūdenī vāra 5 minūtes, tad nokāš, padzesē un sagriež šķēlēs.
    • Laša fileju sagriež nelielos gabaliņos, garneles notīra, vienmērīgi izkārto nepilna litra lielā cepamveidnē.
    • Pārlej un nolīdzina pagatavoto mērci. Tai virsū zvīņveidīgi klāj kartupeļu šķēlītes, pārsmērē eļļu, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 40–50 minūtes, līdz kartupeļi sāk zeltoties.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē