• Dateļu biskvīta un karameļu krēma triffle ar upenēm

    Deserti
    Sandija Šēnberga
    28. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Dateļu biskvīta un karameļu krēma **triffle ar upenēm**
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Dateļu biskvīta un karameļu krēma **triffle ar upenēm**
    Triffle ir angļu deserts, kura galvenā īpašība ir tā, ka tas nevar neizdoties. Tas nevar sagāzties kā kūka vai pievilt citādi. Viena sastāvdaļa gan ir gandrīz obligāta – caurspīdīgs trauks. Visām kārtām ir jābūt labi redzamām.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas

    1,5 l trauks 12 cm diametrā 

    *** Ja mājās ir cukura dedzināmā pistole, var uztaisīt itāļu bezē cepurīti. To gatavo šādi. 

    100 g cukura pārlej 40 ml ūdens un uzvāra. Tikmēr vidējā ātrumā sāk putot olu baltumus. Kad saputots līdz mīkstām alus putām, smalkā strūkliņā, nepārtraucot putošanu, pievieno
    cukura sīrupu un vēl kādu brīdi puto, kamēr padziest. Jāuzmanās, lai nepārputotu, tad masa kļūs graudaina un nepievilcīga. Atdzisušu pārliek desertam un apdedzina.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē