- Cūkas stilbiņu liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni, lai stilbiņš ir pilnībā pārklāts, uzvāra un pāris minūtes vāra, ļaujot ūdenim pārklāties ar putām.
- Tad ūdeni ar putām nolej, stilbiņu noskalo, arī katlu izskalo.
- Stilbiņu no jauna pārlej ar 1 1/2 l auksta ūdens, uzvāra, liek klāt burkānu, selerijas saknes šķēli, pētersīļa saknīti ar zaļumiem, sīpolu, 2 ķiploka daiviņas, timiāna zariņus, sāli, pa 8–10 melno piparu graudiņus un smaržīgos piparus.
- Katlam uzliek vāku tā, lai ir kur izplūst tvaikam. Uz nelielas uguns pavisam lēni vāra, līdz gaļa ir mīksta un sāk atdalīties no kauliem (aptuveni 4 stundas).
- Klāt liek vistas šķiņķīšus, laurlapu, atlikušo ķiploka daiviņu un arī mazu burkāniņu, vāra vēl 20 minūtes.
- Katlā liek brokoli, vēl 5 minūtes pakarsē un no uguns noņem.
- Brokoli un burkāniņu no katla izņem, ar auksta ūdens strūklu noskalo.
- Izņem arī vārīto stilbiņu un vistas šķiņķīšus.
- Buljonu nokāš, palikušos biezumus izmet. Buljonu lej atpakaļ tīrā katlā.
- Gaļu padzesē, tad sagriež gabaliņos, kārto ar aukstu ūdeni izskalotās bļodiņās, apakšā, gar malām un pa starpām liekot spinātu lapiņas, brokoļa ziedkopas, burkāna ripiņas un dzērvenes.
- Buljonam, cik iespējams, noņem nostājušos tauku slānīti, nogaršo un pieber vēl sāli, lai būtu nedaudz sāļāks, nekā vajadzētu, – atdziestot galerts sāļumu zaudē.
- Buljonu pārlej gaļai ar piedevām trauciņos, atdzesē, ledusskapī sastindzina. Liekot galdā, no trauciņiem izgāž.