• Cūkas cepetis ar garšaugu pildījumu

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    22. decembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cūkas rulete
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Cūkas rulete
    Sulīgs cūkgaļas cepetis ar aromātisku pildījumu un kraukšķīgu maliņu. Un it nemaz nav grūti pagatavot!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

     

    • Cūkas pavēderi klāj uz galda ar ādu apakšā. Ja tā ir ļoti plāna, tā arī atstāj, ja – diezgan bieza, to plakaniski pārgriež, atstājot maliņu nepārgrieztu.
    • Atver kā grāmatu, izveidojot garu taisnstūri. Mīkstumu krustām šķērsām sagraiza. Pārkaisa sāli un piparus, ieberzē mīkstumā kopā ar saberztiem ķiplokiem.
    • Pārkaisa svaigus sasmalcinātus vai kaltētus garšaugus, pārklāj ar spinātlapiņām, ja ir. 
    • Sākot no mīkstā gala bez ādas, taisnstūri satin ciešā ruletē un vairākās vietās pārsien ar aukliņu.
    • Ruleti ieberzē ar sāli, pipariem un eļļu. Labāk to izdarīt iepriekšējā dienā un, ietītu plēvē, uzglabāt ledusskapī.
    • Tad to ar ādu uz augšu un savienojuma malu uz leju liek ar eļļu izklātā  cepamtraukā, pārkaisa garšaugus, liek krāsnī 200 grādu temperatūrā.
    • Pēc 1 stundas temperatūru krāsnī pazemina uz 160 grādiem, cep vēl 1 stundu vai nedaudz ilgāk, līdz temperatūra cepeša vidū sasniedz 78 grādus, ja iespējams izmērīt. Izceptu uz 10–15 minūtēm pārklāj ar foliju, atpūtina, tad aukliņas noņem.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē