- Citrusaugļiem nogriež abus galus un nomizo, izņemot kumkvatu.
- Rūpīgi noņem arī balto miziņu un augļus sagriež šķēlēs, griežot radušos sulu savāc.
- Kumkvatu sagriež ar visu miziņu.
- Šķēles kārto lēzenā salātu traukā, tām virsū liek uz pusēm pārgrieztas mini mocarellas bumbiņas.
- Pārber granātābola sēklas, pārkaisa rozā piparus.
- Medu sajauc ar svaigi sarīvētu ingveru un laima sulu, pievieno arī atlikto sulu, kas radās, griežot augļus, iemaisa nažagalu sāls.
- Mērci pārlaista salātiem, grezno ar sīkām piparmētru lapiņām. Pirms pasniegšanas salātus atvēsina ledusskapī.
Granātābols
Granātābols ir romantiskas mīlestības simbols daudzām tautām un kultūrām. Senie grieķi, piemēram, ticēja, ka granātābolu iestādījusi skaistuma un mīlestības dieviete Afrodīte. Ir arī izteikti minējumi, ka aizliegtais auglis, ko Vecajā Derībā čūska iebarojusi Ievai, patiesībā bijis jutekliskais granātābols, nevis ābols.
Īpaša vieta granātābolam atvēlēta ne vien azerbaidžāņu virtuvē, bet arī kultūrā un literatūrā – tas tiek cildināts par mīlestības simbolu, visu augļu karali. Sievietes daiļums ticis pielīdzināts granāta ziediem, bet jūtu stiprums varējis sacensties vien ar granātābola sulas košumu. Agrākos laikos, kad jūtu izteikšana ar vārdiem tika uzskatīta par prastu, pat nepiedienīgu, azerbaidžāņu jaunekļi sirdsdāmai dāvājuši granāta augli vai ziedu ceru – tas spējis izteikt vairāk nekā simtiem visjūsmīgāko vārdu.