4 personām
• Notīra laša fileju un izņem asakas.
• Uz ļoti smalkas rīves norīvē miziņu citroniem un apelsīniem, neskarot balto daļu, kas zem mizas.
• Sajauc cukuru, sāli, citrusaugļu mizas, sadrupinātus rozā piparus un vaniļas sēklas. Saspaida, lai cukura un sāls maisījums uzsūc citrusaugļu sulu un aromātu.
• Traukā ieber daļu no maisījuma, ieliek laša fileju ar ādu uz leju un pārklāj ar atlikušo maisījumu.
• Nosedz trauku ar vāku un liek ledusskapī uz 12 stundām.
• Kad lasis iemarinējies, to nomazgā aukstā, tekošā ūdenī, pēc tam nosusina ar papīra dvieli.
• Sajauc svaigo sieru un mārrutkus, sakuļ, līdz krēms viendabīgs. Pēc garšas var pievienot sāli un piparus.