1. 20 × 20 cm dziļo pannu (labāk stikla vai keramikas) ieeļļo, ieklāj cepampapīru un atkal ieeļļo.
2. Sakarsē cepeškrāsni līdz 165 grādiem parastajā režīmā, bez ventilatora.
3. Citroniem norīvē miziņu un izspiež 60 ml sulas. Sviestu lēnām izkausē un noliek atdzist. Pienu nedaudz uzsilda, lai ir silts, nevis karsts.
4. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, dzeltenumus liek lielākā bļodā.
Baltumus ar tīrām miksera slotiņām un šķipsniņu sāls saputo stingrās putās. Noliek malā.
5. Olu dzeltenumus saputo, pakāpeniski pievieno cukuru un saputo, pievieno vaniļas cukuru un sviestu, samaisa.
6. Olu dzeltenumu masā iesijā miltus un maigi iemaisa (nevajag pārmērīgi maisīt, jo maisīšana vēl turpināsies), pievieno citrona miziņu un sulu, samaisa. Lēnām pa daļām pievieno un iemaisa pienu. Iznāks šķidra mīkla.
7. Iecilā un iemaisa olu baltumus. Mazas olas baltumu piciņas var palikt mīklas virspusē, tā tam jābūt.
8. Mīklu lej pannā un liek cepties apmēram 35–45 minūtes. Vidiņš vēl būs mīkstāks (tā kā nedaudz kustīgs), bet, uzspiežot virsiņai, tai jābūt stingrai.
9. Atdzesē un sagriež kvadrātiņos. Pasniedzot pārkaisa ar pūdercukuru.
PADOMI
* Šai kūkai ļoti svarīgs ir cepšanas ilgums, lai apakšējā kārta izdodas viegla un krēmīga. Ja tā iznāk blīvāka, tad būs jau pārcepta. Manā cepeškrāsnī stikla veidnē tā cepas tieši 37 minūtes.
* Neapēsto (ja tāds būs, protams) glabā slēgtā traukā vēsumā.