Krāsni noregulē uz 150 grādiem.
Vispirms izkausē un atdzesē sviestu. Kārtīgi sakuļ kopā olas ar cukuru un vaniļu, līdz masa ir balta un tiešām gaisīga. Ja iespējams, to dariet ar mikseri.
Pēc tam ar roku maisījumā iecilā sviestu, tad rumu. Pašās beigās iesijā un uzmanīgi, lai masa nenoplok, iemaisa miltus un cepampulveri.
Ķieģelīša (bet var arī citu, tas vienkārši ir tradicionālais ceļš) formu ietauko ar sviestu un vienmērīgi gan apakšā, gan sānus izkaisa ar pūdercukuru, pēc tam lieko cukuru izpurina. Formā ielej mīklu. Kūku cep aptuveni 40 minūtes, līdz iedurts koka irbulītis nāk laukā sauss. Kad kūka gatava, to vēlams atstāt atdzist līdz nākamajai dienai.