• Četru ceturtdaļu kūka

    Deserti
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    13. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vienkārša un ātra kūka
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Vienkārša un ātra kūka
    Šīs kūkas princips ir elementārs un tāpēc tā izdodas vienmēr: olas iesit traukā, nosver (neaizmirsti atskaitīt bļodiņas svaru!) un tad pievieno tieši tikpat daudz cukuru, sviestu un miltus!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    1st
    1 vērtējums
    5/5

    Krāsni noregulē uz 150 grādiem.

    Vispirms izkausē un atdzesē sviestu. Kārtīgi sakuļ kopā olas ar cukuru un vaniļu, līdz masa ir balta un tiešām gaisīga. Ja iespējams, to dariet ar mikseri.

    Pēc tam ar roku maisījumā iecilā sviestu, tad rumu. Pašās beigās iesijā un uzmanīgi, lai masa nenoplok, iemaisa miltus un cepampulveri.

    Ķieģelīša (bet var arī citu, tas vienkārši ir tradicionālais ceļš) formu ietauko ar sviestu un vienmērīgi gan apakšā, gan sānus izkaisa ar pūdercukuru, pēc tam lieko cukuru izpurina. Formā ielej mīklu. Kūku cep aptuveni 40 minūtes, līdz iedurts koka irbulītis nāk laukā sauss. Kad kūka gatava, to vēlams atstāt atdzist līdz nākamajai dienai.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē