- Vistu šķiņķīšus vai citus gabalus pārkaisa ar sāli, pipariem, liek cepamtraukā, kur ieliets nedaudz eļļas, pārsmērē ar 2 ēdamkarotēm BBQ mērces, liek krāsnī 220 grādu temperatūrā, cep 20–25 minūtes gatavus.
- Bekona šķēles sagriež gabaliņos, sīpolu sasmalcina, abus pannā uz plīts apmaisot apcep.
- No uguns noņem, pievieno nokāstas, noskalotas pupiņas, 4 ēdamkarotes BBQ mērces, sinepes, balzametiķi, brūno cukuru, sāli un čili pulveri, labi sajauc un liek krāsnī, kur jau cepas vista. Kad tā ir gatava, arī pupiņas būs izkarsušas.
- Vistu šķiņķīšus pasniedz ar BBQ pupiņām, klāt liekot salātlapiņas, tomātiņus vai citus svaigus zaļumus.