Ievadā kurzemnieka astrologa Andra Rača bērnības atmiņu stāsts: «Mamma strādāja Liepājas zivju kombinātā, un mums mājās vienmēr bija svaigas zivis. Abi ar brāli Guntaru tikām lutināti ar gardiem zivju ēdieniem, bet viens no tiem bija īpašs. Atceros, ka uz plīts jau bija sagatavots saimes katls ar kefīru, kamēr plītī oglēs cepās sālītās siļķes. Kad tās bija gatavas, kefīram pievienoja smalki sadrupinātu siļķes labumu un karoti krējuma. Tad vēl smeķīgajam virumam bagātīgi piebēra lokus un dilles, un beidzot to varēja smelt šķīvī. Uz galda bļodā jau smaržoja ar mizu vārīti kartupeļi, kurus nolobītus vai ar visu mizu piekodām klāt.»
- Kvēlojošās oglēs ieliek mitrā avīzē (vai folijā) vairākās kārtās ietītu sālītu siļķi.
- Kad tā izcepusies, gaida, lai mazliet padziest. Tad to iztin un atbrīvo no ādas un asakām.
- Zivs mīkstumu iedrupina kefīrā. Tam pievieno karoti krējuma, dilles un lokus.
- Virumam klāt ēd ar visu mizu vārītus kartupeļus.