- Vispirms pagatavo biskvītus: vienā bļodā samaisa sarīvētos burkānus, eļļu, cukuru, kefīru, olas un vaniļas sēklas no vaniļas pāksts.
- Otrā bļodā sajauc miltus, kviešu klijas, cepamo pulveri, dzeramo sodu, kanēli, sāli un smalki sarīvēto muskatriekstu.
- Sajauktās sausās sastāvdaļas samaisa ar burkānu masu. 22 cm diametra kūku formā ieklāj cepampapīru, un tajā izlīdzina apmēram trešdaļu no pagatavotās mīklas.
- Pannu liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 25–30 minūtes. Cepšanu atkārto vēl 2 reizes, līdz pagatavotas visas 3 kārtas, tad tās visas kārtīgi atdzesē.
- Pagatavo kūkas krēmu – mikserbļodā liek svaigo sieru, ar mikseri to aši apmaisa, tad pievieno saldo krējumu, pūdercukuru un vaniļas sēklas no vaniļas pāksts. Kulšanu turpina, līdz izveidojusies gaisīga, bet stingra masa, pašās beigās pievieno rikotas sieru un to ar karoti iemaisa.
- Laiks sakārtot kūku – apakšā liek vienu no biskvītiem, to apslaka ar 5–7 ēdamkarotēm pagatavotās kafijas, tad virsū izlīdzina dzērveņu ievārījumu, virspusē klāj krēma kārtu.
- Pēc tam liek otro biskvītu, to aplej ar kafiju, izlīdzina krēmu, tad liek virsū trešo biskvītu, to arī aplej ar kafiju.
- Finišā kūku no visām pusēm nosedz ar krēma kārtiņu un dekorē ar ogām vai augļiem.
- Gatavo kūku liek ledusskapī un atstāj tur sagatavoties nakti.
Burkānu kūka ar dzērvenēm un svaigā siera krēmu
- Sarežģītība
- Vidēja
- Izmaksas
- Vidējas