Šampanieša festivāls Riga Wine & Champagne Rīgā atkal pulcēs gardēžus un šampanieša cienītājus no Baltijas valstīm, Skandināvijas, ASV, Lielbritānijas, Itālijas un Francijas. 2. martā Latvijas Nacionālās mākslas muzeja foajē pārtaps par Baltijā vērienīgākās šampaniešu un dzirkstošo vīnu degustācijas vietu, dotot iespēju iepazīt un nobaudīt vairāk nekā 100 izcilākos šampaniešus vadošo vīnziņu un Šampaņas vīndaru kompānijā. Latvijas gardēžiem festivālā būs iespēja ieraudzīt jaunā gaismā franču slavenāko vīnu, meistarklasēs un semināros iepazīstoties ar Šampaņas pamatiem, aizkulisēm, vīndaru rokrakstiem, atklājot, ka šampanietī aiz burbuļiem slēpjas cēls vīns.
Degustēšanai būs pieejami gan labi pazīstamu namu šampanieši – Bollinger, Taittinger, Louis Roederer, Charles-Heidsieck, Delamotte, Henriot, Gosset, Piper-Heidsieck, Deutz, Lallier, G.H. Martell un citi, gan arī populārākie t.s. "zemnieku" šampanieši, kā, piemēram, Vilmart, Henri Giraud, Bonnaire, Legras-Haas, Dhondt-Grellet, Paul Bara, Maillart, Hebrart, Prevost, Larmandier-Bernier, Eric Rodez, Pierre - Peters u.c.
Īpašie ārvalstu viesi būs Paskāls Agrapārs no Champagne Agrapart, Fransiss Tribo no Champagne Lallier, Nikolā Majārs no Champagne Nicolas Maillart, Katrīna Kjurī no Champagne Piper-Heidsieck, kā arī Andrea Bermonds no Gancia.
Riga Wine & Champagne ir pirmais šampaniešu, vīnu un gardēdības festivāls ar plašāko augstākās raudzes vīnu degustāciju, meistarklašu un vakariņu programmu Baltijas valstīs. Festivāls aizsākās 2012. gadā un tradicionāli notiek divās – rudens un pavasara – sesijās.