Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam 2025. gadam!
ABONĒT! ABONĒT!
  • Brokoļu un spinātu plakanmaizīte. Garda un veselīga!

    Plātsmaizes
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    26. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No izdevniecības SIA «Žurnāls Santa» arhīva
    «Brokoļi bagātīgi satur tādus savienojumus, kas palīdz turēties pretī nopietnām slimībām, taču brokoļus nav ieteicams bieži vārīt zupā – labāk cept, ēst svaigus vai tvaicēt. Zupas ūdenī no tiem izdalās vielas, kas, laikam ritot, var nevēlami ietekmēt locītavu veselību,» saka uztura speciāliste Ilze Lutere, šīs plakanmaizītes receptes autore.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    30m
    2 vērtējumi
    5/5

    Brokoļus ar visiem kātiem sasmalcina. Sablendē arī spinātus. Dārzeņiem pieliek olas, miltus, samaltas linsēklas, garšvielas, sajauc viendabīgā masā.

    Izklāj uz cepampapīra, izlīdzinot pēc iespējas plānākā kārtā. Cep 160 grādos 20–30 minūtes – ilgums ir atkarīgs no krāsns veida. Galvenais – nevajag pārcept, jāraugās, lai plakanmaizīte nezaudētu savu smuko zaļo toni.

    Vēl labas idejas:

     

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk