- 200 g gaileņu sagriež mazos gabaliņos, 50 g mazu, smuku gaileņu atliek.
- Sīpolu sasmalcina, gabaliņus katliņā eļļā apmaisot cep caurspīdīgus.
- Liek klāt sasmalcinātus ķiplokus, cep vēl īsu brīdi.
- Tad pievieno nedaudz sviesta, sagrieztās sēnes, pieliek timiāna zariņus, apmaisot cep sēnes mīkstas – aptuveni 6 minūtes.
- Sēnēm pārkaisa miltus, maisot apcep, tad lēni pielej un iemaisa buljonu un vīnu, uzvāra, karstumu samazina un lēni vāra vēl 10 minūtes.
- Timiānu izņem, pielej krējumu, iemaisa sāli un piparus, uzvāra.
- Atliktās gailenes sviestā izcep, liek zupā kopā ar sasmalcinātiem pētersīļiem.