Derēs gan svaigas, gan saldētas sēnes. Krēmīga un aromātiska, šī ir recepte īstiem meža sēņu gardēžiem! Vēlams, lai sēņu izlasē ir baravikas un citas bekas, kas zupai papildus piešķirs tumīgo biezumu, bet, ja nu nav, šādu zupu var vārīt arī no veikalā nopērkamajiem šampinjoniem, portobello un austersēnēm.
Ilze Klapere
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
30m
3 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
600 g dažādu meža cepamo sēņu (man bija saceptas un saldētas – ja ņem svaigas, jāskatās, cik liet klāt buljonu, lai nesanāk par šķidru)
2 ēdamkarotes sviesta
1 sīpols
4 ķiploka daiviņas
1 ēdamkarote Dižonas sinepju
ap 450 ml dārzeņu buljona (daudzums jāskatās pēc zupas biezuma)
Dziļā pannā vai katlā sviestā apcep sīpolus, pievieno sēnes, apcep (ja svaigas, cep, līdz iztvaiko liekais šķidrums un mazliet apcepas).
Tad pievieno caur spiedi izspiestas ķiploka daiviņas, un sinepes, samaisa.
Pieber kanēli, pielej baltvīnu, saldo krējumu, arī buljonu (skatās ar daudzumu, lai zupa nesanāk par šķidru), Provansas garšvielas un rozmarīna skujiņas, notrauktas no pāris zariņiem.
Ļauj vārīties uz nelielas uguns apmēram 10 minūtes.
Tikmēr sarīvē plānās skaidiņās Parmas (vai līdzīgu) sieru.
Pasniedz zupu ar svaigu rozmarīnu un pārkaisītām siera skaidiņām, klāt labi piederas arī kraukšķīgas maizītes.
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!