- Katliņā uzkarsētā eļļā iedrupina malto gaļu (pēc patikas var arī citu), apmaisot cep brūnu.
- Sīpolu sasmalcina, tomātus un papriku sagriež mazos kubiņos, skābos kāpostus nospiež, arī tos smalki sagriež.
- Visu liek katliņā pie gaļas, pievieno arī skābo krējumu, citrona sulu, sāli, cukuru, piparus.
- Ļoti nelielā temperatūrā, reizēm apmaisot, pavisam lēni sautē 4–5 stundas, līdz viss ir savārījies biezā mērcē.
- Ja tomēr šķiet, ka mērce kļūst pārāk bieza un sausa, pievieno nedaudz karsta ūdens.
- Ja vajag, iemaisa vēl sāli, cukuru vai piparus.
- Mērci var ēst siltu vai istabas temperatūrā, ziest uz pilngraudu vai rudzu maizes grauzdiņiem, sausmaizītēm, likt uz vārītiem vai ceptiem kartupeļiem.
Biezā kāpostu mērce
Uzkodas un salāti
18. novembris, 2020
Komentēt
Pasakaini garda sutinātu kāpostu mērce, ar ko papildināt maltīti vai vienkārši uzziest uz maizes šķēles. Tā prasa pacietību, jo jāsutina ilgi, taču rezultēts tiešām ir gaidīšanas vērts. Viena no tām receptēm, ko katrā ziņā jāpaglabā nākotnei.