- Sviestu sagriež mazos gabaliņos, liek bļodā ar miltiem, pieber arī šķipsniņu sāls un visu saberž sīkās drumstalās.
- Burkānu sarīvē sīkās skaidiņās, ieirdina drumstalās, līdz maisījumu var saspiest pikā, kas turas kopā, un saveļ bumbā.
- To saplacina un izrullē plānā apaļā plāksnē, lai ar to varētu izklāt 20 cm lielu tartes vai picas veidni, kas iesmērēta ar taukvielām.
- Apmali nolīdzina, lieko mīklu virs tās nogriežot, un veidni liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
- Nomizotus sīpolus pārgriež uz pusēm un sagriež pusgredzenos.
- Liek pannā uzkarsētā eļļā, pārkaisa nedaudz sāls un apgrozot lēnām cep, līdz sīpoli sāk karamelizēties, aptuveni 15 minūtes.
- Noliek atdzesēties.
- Bietes nomizo un sarīvē rupjās skaidiņās, tās liek veidnē uz ieklātās mīklas, nolīdzina un pārklāj ar ceptajiem sīpoliem.
- Olas sakuļ ar pienu, pievieno sāli, vienmērīgi pārlej pildījumam, pārkaisa piparus.
- Veidni liek krāsnī, 180 grādu temperatūrā tarti cep zeltaini brūnu, 40–45 minūtes.
- Padzesētu griež gabalos.
Biešu un sīpolu tarte
Pamatēdieni
8. decembris, 2020
Komentēt
Sātīga, eleganta sāļā uzkoda pie vīna glāzes. Šai tartei ir kraukšķīga un veselīga pilngraudu un burkānu garoziņa ar sulīgu pildījumu.