1. Mafinu pannā ieliek 12 kēksiņu papīra formiņas. Sakarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem.
2. Gatavo kēksiņus. Vidējā bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri, sāli, noliek malā. Šokolādi sakapā parupjos gabalos.
3. Lielākā bļodā saputo mīksto sviestu ar cukuru un vaniļu, līdz tas kļūst gaišāks un krēmīgāks, pa vienai pievieno olas un saputo.
4. Pakāpeniski iemaisa saldo krējumu, vairs neputo, līdz masa ir viendabīga.
5. Šķidrajā masā ieber miltu maisījumu un ar koka karoti vai silikona lāpstiņu visu maigi, it kā iecilājot, apmaisa, līdz nav redzami miltu lāsumiņi. Tā nebūs ļoti gluda. Nekuļ un neputo!
6. Iemaisa šokolādes gabaliņus. Ja vēlas, iemaisa ogas.
7. Ar ēdamkaroti vai mehānisko saldējuma karoti liek mīklu trauciņos, sadalot to vienmērīgi pa 12 trauciņiem.
8. Ar visu pannu liek tos sakarsētajā cepeškrāsnī pa vidu un cep apmēram 25 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot kociņu.
9. Gatavo krēmu. Šokolādi rupji sakapā un liek bļodā. Saldo krējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, bet nevāra. Pārlej karsto krējumu pāri šokolādei un atstāj uz minūti. Tad ar lāpstiņu apmaisa, līdz masa kļūst viendabīga un krēmīga. Noliek sabiezēt. Uz brīdi var ielikt ledusskapī.
10. Kad šokolādes masa pilnībā atdzisusi, saputo maskarponi ar sāli un vaniļu un maigi tajā iemaisa šokolādes krēmu. Ja krēms ir šķidrāks, patur nedaudz ledusskapī sastingt, lai to varētu smērēt.
11. Kad kēksiņi pilnībā atdzisuši, pārsmērē tos ar baltās šokolādes krēmu, pārber ar kaltētām ogām, bumbiņām vai sakapātu šokolādi, ogām.
Padomi:
Samaisot mīklas sausās un šķidrās sastāvdaļas, tas ir jādara maigi un tā kā iecilājot. Tad mīkla būs gaisīga un arī kēksiņi iznāks viegli, irdeni un sulīgi. Ja mīklu, iemaisot miltus, pārmērīgi sakuļ, tā saplok un kēksiņi iznāk blīvi un plakani.
Sviestam jābūt ļoti mīkstam, tad to ar cukuru varēs labi saputot, arī pārējiem produktiem ir jābūt istabas temperatūrā.
Ja pievieno mīklai ogas, tad lielākās, piemēram, zemenes vai lielas avenes, sagriež mazākos gabaliņos. Ogas pēc krēma uzsmērēšanas var uzlikt arī uz kēksiņa.
Jāizvēlas labas kvalitātes baltā šokolāde. Lēta un sliktas kvalitātes var labi nekust.