Jānis stāsta, ka viņa vecāmamma šādu zupu vārīja ēnām un pamatīgi, lai garšas savelkas, un uz gatavības pusi katlā vēl ieslidināja krietnu gabalu sviesta, kas zupai izveidoja zeltainu virskārtu un piešķīra īpaši labu garšu. Garšvielas nevajagot likt, izņemot sāli un melnos piparus – lai dominē baravikas, speķītis un sviests.
Ilze Klapere
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
15m
Kopējais laiks
45m
7 vērtējumi
5/5
Sastāvdaļas:
(lielam katlam, produktu daudzumu pielāgo ēdēju skaitam)
kūpināta, caurauguša speķa gabals
kartupeļi (daudzums atkarīgs no tā, cik biezu gribas zupu)
3 lieli sīpoli
svaigas vai saldētas baravikas (bagātīgi, par daudz nebūs!)
saujiņa kaltētu baraviku (ja ir, var arī iztikt bez)
apmēram paciņa sviesta (nežēlojam, tā vajag!)
saldais krējums (lielam katlam apmēram 250-300 ml)
Izskatās, ka Tu izmanto reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)?
Mūsu portāla lasītājiem bez maksas ir pieejami kvalitatīvi raksti. Reklāmas ir vienīgais veids, kā mēs varam turpināt piedāvāt bezmaksas saturu. Lūdzu, izslēdz savu reklāmu bloķēšanas rīku (ad-blocker)!